natuurcoaching

Elke storm die opsteekt is een liefdevolle uitnodiging tot groei.
 
Omdat de mens natuur is, is de natuur zijn grootste bondgenoot. De natuur geneest en heelt elke wond. Volgens het woordenboek is de betekenis van ‘natuur’: natuurlijke aard, eigen aanleg, karakter, van nature. Ook staat vermeld dat de natuurlijke neiging het aangeleerde overwint. D.w.z. dat de natuur in de mens sterker is dan de mind. En dat is een waarheid. De unieke natuurlijke kwaliteiten die je met je geboorte hebt meegekregen, zijn stabiel en onveranderlijk. Eigen waarden en talenten waar jij altijd op kan vertrouwen, vaardigheden die je heel gemakkelijk afgaan, arbeid waar je goed in bent, waar je volop plezier aan beleeft en voldoening van krijgt. Het is jouw unieke natuur die geduldig wacht op verdere ontplooiing en verfijning. 
De wereld van geluk beweegt zich in ritmische patronen en cycli-
als het voorbij gaan van de seizoenen,
de beweging van de sterren en eb en vloed van de getijden.
De seizoenen oefenen geen druk op elkaar uit,
evenmin jagen de wolken de wind achterna.
Alles gebeurt op zijn eigen tijd, rijzend en dalend
als de golven van de oceaan, in de cirkels van alle tijd.
De natuur werkt rustgevend
Wanneer je wordt gekweld door mentale spanningen of emotionele verkrampingen door welk verlies dan ook en je bent wanhopig ver afgedreven van je natuurlijke aard, weet dat het weer licht wordt. Je hebt alle hulpbronnen in huis om de huidige crisis te transformeren, je draagkracht te vergroten en opnieuw in contact te komen met jouw unieke kwaliteiten. De krachtigste hulpbron is de natuur. De eerlijke natuur werkt moeiteloos samen met jouw natuurlijke flow. De natuur werkt rustgevend en helpt je stil te worden in je hoofd waardoor je beter naar je innerlijke gevoel kan luisteren. Door te wandelen in de natuur kun je spanningen moeiteloos los laten waardoor je geest weer flexibel wordt. Je krijgt zelfs ruimte voor stiltes en overpeinzingen. Door in de natuur te zijn, kom je weer thuis bij jezelf. Je authentieke zelf met de onuitputtelijke bron van mogelijkheden. 
 
Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe horizonten ontdekken.
 
Een sessie in de natuur schenkt je nog meer cadeautjes:
  • Je leert bewust te ademen, emoties kalmeren en verse zuurstof voorziet het denken van nieuwe energie. Stress en bezorgdheid verminderen als sneeuw voor de zon.
  • In de natuur beweeg je je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe horizonten ontdekken. Hierdoor zal je gemakkelijker openstaan voor andere  inzichten en ideeën.
  • Je krijgt een gevoel van vrijheid en ruimte, waardoor creatieve gedachten een kans krijgen om wortel te kunnen schieten.
  • Aandachtig bewegen maakt gezond. Het zorgt voor ontspanning van spieren, ontgiften van organen, versterking van het afweersysteem, aanvulling van levenskracht en beschikbare energie wordt beter gebruikt, niet alleen tijdens de sessie maar gewoon voor de rest van je leven. Wees aandachtig voor jezelf!
In een natuursessie kun je stapsgewijs herstellen van allerhande klachten en problemen op fysiek, psychisch en emotioneel gebied. Je mag erop vertrouwen dat je van de natuur de beste hulp ontvangt, de natuur voelt jou immers feilloos aan en geeft precies wat jij nodig hebt voor je herstel.
 
Een natuursessie duurt meestal twee uur wat makkelijk vol te houden is. Door bewust te wandelen maak je energie vrij waardoor mentale en lichamelijke weerstand en uithoudingsvermogen worden opgebouwd. Het mes snijdt hier dus aan twee kanten. Nog een bijkomend voordeel is dat je in een lange wandeling meer bereikt dan een paar losse sessies van een uur binnen vier muren. Je raakt geen tijd kwijt aan afsluiten en opnieuw beginnen. Hierdoor kan in een relatief korte periode een diepgaand resultaat geboekt worden. Een prachtig cadeau van Moeder Natuur! Trek erop uit, de natuur roept je!
 
 
En je zou de seizoenen van je hart aanvaarden, zoals je steeds de seizoenen hebt aanvaard die over je velden gaan.
 
- Kahlil Gibran